Mylta


 

Cittragruppen Mylta kommer från Timrå och består av tre medlemmar, Kjell och Devine Eriksson samt Karin Isaksson.
Mylta är ute och sjunger och spelar cittra för att roa och underhålla på sjukhem, ålderdomshem, PRO-möten m.m.
Mylta spelar schlager, visor och andliga sånger samt berättar roliga historier.
Ibland har Mylta med sig Knut Nordqvist som är en mycket duktig diktläsare, han kan över 50 dikter utantill. (Trots sina 83 år).

Lördag den 16 maj hade Vallen äran att gästas av denna kvartett. Ett 30-tal hade sökt sig till Vallencia och det är bara att beklaga dom som missade uppträdandet. Glada, kända melodier framfördes på ett trevligt sätt av de tre cittraspelarna från Timrå. Allt varvades med diktläsning av Knut Nordqvist som är värd ett helt kapitel för sig själv. Utan att staka sig läste han roliga och tänkvärda dikter helt utan stöd från något papper. Ett litet genidrag är det utan tvekan av Mylta att ha med sig Knut på sina uppträdanden. Det blir några trevliga avbrott i det musikaliska och dessutom får ju sångarna vila sina stämmor någon minut.
Mellanpratet och presentationen av låtarna sköttes av Karin Isaksson som är barnfödd i Vallen och har fina minnen från sin barndoms- och uppväxttid i byn och hon hade en hel del minnen att berätta från den tiden. Hon har behållit sitt glada och lättsamma humör med ett smittande skratt som i hög grad bidrar till att förhöja stämningen ytterligare under uppträdandet.

Läs mer om Mylta

 

Mylta. fr.v. Knut Nordqvist, Devine Eriksson, Kjell Eriksson och Karin Isaksson
 

 

 

 

 

Knut Nordqvist bidrog i hög grad till att förhöja stämningen

Foto: Rune

 
 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 09321. Senast uppdaterad 090517