2004


 

Sista aprilfirande2004
 

Ett femtiotal intresserade hade mött upp till Valborgsmässofirande 2004 på fotbollsplanen. Där tändes majbrasa, fikades och grillades korv. Sist men inte minst blev det vårsång av alla närvarande vid brasan.

Foto: Monica Blomström

 

Påskutflykt 2004

I strålande sol, med över  60-talet  besökande, ordnade byalaget en trevlig påskutflykt 2004 på Betarsjöns spegelblanka is vid Hällvika. Gott kaffe kokades i "storpannan", korven smakade utsökt och lotterier gick åt som 
"smör i solsken". Alla undrade förståss när Betarsjöns is skulle förvandlas till öppet vatten och alla var med och deltog i gissningstävlingen om när "Vållsjön gå opp ". En trevlig dag med besök av många hemvändare! 
Ett varmt tack till dem som ordnade till det hela !

 

Midsommarfirande på Kilen 2004
Det var ca 45 personer som samlats på Kilen för att klä och dansa runt midsommarstången. Lotteri , fika och duktiga musikanter gjorde att det gick lätt att "hålla värmen" i dansen runt midsommarstången !

Lekledare var som vanligt a´Ingegerd däri Knutes och lika vanligt är det ju med n´Harald och n`Knut som spelmän.
Det var "stavgångargänget" som hade arrangerat och ställt i ordning hela kalaset.

Sommarfest i Vallen 10/7 2004
Årets hemvändarfest inleddes med "Kul på Kilen" för framför allt de yngsta. Agneta och Ann-Chatrin hade ordnat ett kul arrangemang för barnen där även de lite äldre fick vara med på bjudningarna. Höjdpunkten för de yngre var när ett troll från Bastuberget hade letat sig ner på byn och kom på ett oväntat besök på Kilen med godispåsar till alla barn (i utbyte mot en puss).
Efter två timmar på Kilen blev det träff vid Vallencia där hemvändare och alla andra fick tillfälle att träffas, äta våfflor, köpa lotter och få underhållning av Alf Granquist och Knutte Kjellgren.
Dagen avslutades med dans på Vallencia till tonerna av LG:s. 
Alla evenemang lockade många besökare.

Åh, vilket  Julkalas 2004 !

Årets julfest på Vallencia som samlade små och stora, blev en succé !
Tomtar som kom ridande på hästar hade säckar med julklappar, som delades ut till dom som under året varit "snälla".
Under ledning av Ingegerd dansade och lekte man runt granen.  "Nu har vi jul här i vårt hus.... Räven raskar över isen......"
Allt "spring i benen" som man samlat på sig under julhelgen försvann. Fikat med saft, kaffe och en mängd av tårtor, avnjöts i stearinljusens sken.
Bröderna Granqvist med komp spelade upp också till allsången när vi klämde i med "Bjällerklang" och "Rudolf med röda mulen....."
Lotterier såldes med fina vinster som lottades ut.
Sen delades godispåsarna som satt i granen ut till barnen.
Trötta, nöjda och glada traskade vi sen hemåt i vintermörkret.
Ett Varmt och Stort TACK  till Solveig, Gunvor, Gittan med familjer som ordnat till denna trevliga fest.

 

 

2003

2005

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 2004. Senast uppdaterad 20100306.