2007


 

Påskutflykt
Som vanligt hade den traditionella påskutflykten lockat mycket folk till Hällviken. Nära 50 personer fanns på isen i det grådassiga vädret. Kaffe och saft med tillhörande dopp serverades och korvar av alla modeller grillades.
Stort lotteri som vanligt med många priser. Tipspromenad med som vanligt kluriga frågor där gissningsförmågan sattes på stora prov. Och bra humör med sedvanligt mingelsnack.


Som alltid vid påskträffen var kön lång till korvgrillen och kaffepannan.


Midsommar på Vallen 

 

 

 

 

 

Små grodorna var lustiga att se, och många andra visor dansades det kring midsommarstången.

Kaffe, saft, kakor och bullar bjöds besökarna på.

Drygt 50 människor hade samlats på Kilen för att dansa och ha annat kul för sig på midsommarafton.
 

Kulturvandring 12/7

Vilken dundrande succé det blev för Junsele IF:s motionssektion när man på torsdagkväll den 12/7 -07 anordnade sin andra kulturvandring. Första vandringen gick efter gamla ridvägen i Mo och den här gången hade man förlagt arrangemanget till Vallen.
     Drygt hundra personer hade mött upp när man samlades vid Vallencia där Ingegerd och Knut Granquist inledde med en liten historik över Vallen, Vallencia och några personer som funnits i Vallen.
     Sedan begav sig nästan alla hundra iväg på vandringen som gick förbi "Meckels-torpet" och Sågdammen innan man satte fart uppför den brantare delen av Bastuberget. Efter mycken möda och svett nådde man Paviljongen där man har en vidunderlig utsikt över byn Vallen och dess omgivningar.
     När man vilat en stund vid Paviljongen fortsatte man vidare förbi Kalle Sjökvists-torpet på Bastubergets sydöstra del innan man kom fram till vägen Söbärgä nere vid Abram Ors-torpet.
     Den sista kilometern in till Vallencia bjöds de som ville på bilskjuts medan de tappraste gick ända fram till de hägrande våfflorna och kaffet som serverades på Vallencia av de tappra i stavgångargänget på Vallen.
     Junsele IF motion och i synnerhet dess ordförande Ingegerd Granquist hade gjort ett enastående jobb med informationstavlor vid varje kulturhistorisk plats man passerade och med uppröjning av stigen. Det blev säkerligen en oförglömlig upplevelse för alla deltagare vid denna kulturhistoriska vandring.

Ett stort tack till Junsele IF:s motionssektion.


I täten fannsJill Sjödin vars morfars farfar, Kalle Sjökvist var den som odlade upp och först bosatte sig på "Kalle-torpet" på Bastuberget.

En hänförande utsikt från Paviljongen över Vallen och Betarsjön i juli 2007.

Foto: Rune Alfredsson


Och så här såg det ut när landshövding Stenström kom
och besökte paviljongbygget på Bastuberget 1922.


                                       Foto: Förmodligen Anselm Åkerberg

Och bron över Sågbäcken höll för trycket.

Foto: Bosse Bohman

 

   

Tårtkalas på Vallencia 26/9


Byalaget bjöd alla medverkande vägarbetare på tårtkalas
den 26/9 för att fira den fina vägen och tacka inblandade
för gott samarbete under två somrar.


Nu åker vi nästan kungligt efter vållvägen.

 

Surströmmingskalas 6/10
För att bl.a. fira upprustningen och beläggningen av vållvägen hade byalaget inbjudit till stort surströmmingskalas på Vallencia den 6 oktober. Ett förtiotal medlemmar hade hörsammat kallelsen och bjöds förutom på surströmming med traditionella tillbehör även på underhållning av Höbäckstrion, dvs. Kent Ingelsson, Nils-Arne Nilsson och Göran Stenmark från utbyn Gårelehöjden.
 Några av deltagarna koncentrerade på mat och dryck.

Inlevelsen och engagemanget var på topp under hela arrangemanget. Här stilstudier på Göran Stenmark och Kent Ingelsson.Underhållning som engagerade.

Dubbelknut. Blandat från Vallnäset och Vallen.

 

2006

2008

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 2007. Senast uppdaterad 20100726.