2010


 
Julfest 25/12
Trots kylan var det många som kom till den traditionella julfesten på Vallencia. I år var julfesten på juldagen men det gick lika bra det med dans kring granen, fika, julklappsutdelning och mycket annat skoj.

Foto: Bosse Bohman


Julgröt 15/12
27 hungriga och förväntansfulla samlades på Vallencia för gemensamt julgrötsätande. Man bjöds på traditionell risgrynsgröt och smörgås. Dessutom underhållning av Seine Jonsson från Hudiksvall som sjöng till eget komp.
Dessutom fick man besök av luciatåg med tomtar och pepparkaksgubbar. Det var Vallens skidungdomar som ställde upp och sjöng innan dom åkte till Junsele för skidträning.
   

Foto: Bosse Bohman


Byalagsmöte 9/11

Närmare trettio medlemmar träffades på Vallencia för ett byalagsmöte och efter det visade Örian diabilder som han och Daniel Wallin tagit på Vallenbor under främst 60-talet.
Mycket intressant och uppskattat av de närvarande. Efteråt bjöds förståss på fika.

 

Susanne Alvengren i Vallen 9/9

Gotländskan Susanne Alvengren besökte Vallen och hade en mycket finstämd sångstund på Vallencia. Ett sjuttiotal åhörare fanns på plats och fick lyssna till henne i c:a två gånger 40 minuter med en fikapaus emellan. 


Surströmmingskalas på Vallencia 31/8

 

Utflykt till Kittlahällgruvan 24/7

Lördag den 24 juli samlades 26 personer vid Vallencia för att därifrån med bilar åka till den nyligen uppröjda gruvvägen som man sedan gick upp till den gamla gruvan där man fick höra Knut Granqvist berätta om hur det hade gått till när och hur gruvdriften i Kettlaberget kom till, och hur brytningen gick till rent praktiskt.
Både Knut och Eva-Kajsa gick hela sträckan upp till gruvan. Knut är son till Anna och Nils-Jonas Granqvist och Eva-Kajsa dotter till Selma och Erik Östlund. Med på utflykten var även Lars Edin, sonson till Eva och Sven Edin. Systrarna Anna, Selma, Eva och Alma med respektive makar var bland de som grundade Vallens Gruvaktiebolag.
Efter hemgång samlades man på Vallencia där Gulli och Knut bjöd på välsmakande kaffe och dopp, och alla deltagare fick en aktie från Vallens Gruvaktiebolag, skänkta av Eva-Kajsa Östlund.

På vägen upp till gruvan passerar man Rackelbodarna.
 
Stora högar av sten vittnar om gruvdriften.
 
Med på utflykten var även Knut Granqvist och Eva-Kajsa Östlund vars respektive föräldrar var några av de som grundade Vallens Gruvaktiebolag.
 
Knut informerade om gruvdriften i Kittlahäll.

Alla deltagare fick var sin gruvaktie efter utflykten. Dessa hade skänkts av Eva-Kajsa Östlund. Här mottar Hilda Kallner, 7 år och yngste deltagare på utflykten, sitt exemplar av byalagets ordförande Ingegerd Granqvist.

 

Vid kaffet efter utflykten berättade Knut lite mera om gruvbrytningen i Kittlahäll.

Klicka på bilden och läs mer om Kittlahällgruvan.


Gammal bild från malmbrytningen i Kittlahäll.

 

Bastubergsvandring 18/7


30 stycken gick i samlad trupp från Vallencia och
upp till Bastuberget. I täten yngsta deltagaren
Hilda Kallner, 7 år
.

Lite kämpigt var det nog ändå uppför den branta stigen.
 

Självskriven vandrare upp till Bastuberget är förståss Agneta Sjökvist vars farfarsfar var Kalle på Båstäbärgä

Äldst på vandringen var Gulli Granqvist, 81 år
och yngste deltagare Hilda Kallner 7 år.

Foto: Bosse Bohman

Sommarfest 8/7


Trio Ramzel, Staffan Magnusson, Stefan Carlén och Sven-Åke Carlsson
underhöll med varierande repertoar och allsångsmelodier.


Kön till den grillade korven och potatissalladen var lång.

Trio Ramzel inledde med allsång, vilket uppskattades.
 

Foto: Rune

   
   

Midsommar i Vallen 25/6

 

Foto: Bosse Bohman

   

De vilda blommornas dag 20/6

   

Valborgsmässofirande 30/4


Kören Oktaven kom som vanligt och sjöng de traditionella vårsångerna
 

Efter lite möda lyckades Janne få fyr på brasan och naturligtvis avfyrades raketer.
 

Ett femtiotal hade samlats för att hälsa våren välkommen och korvgrillningen skötte Bosse Bohman med den äran.

Foto: Rune
 

Fettisdagsmys på Vallencia
Det har blivit något av en tradition på Vallen att stavgänget ordnar en träff på Vallencia på fettisdan. Bara för att fika, prata och mysa en liten stund. I år visades dessutom lite videofilmer från Vallen.
 

 

Foto: Bosse Bohman

Årsmöte 13/3

Junselevallens Byalag har hållit årsmöte för 2010. Den 13 mars hade 14 byalagsmedlemmar samlats i Vallencia. Liksom tidigare år gick årmötesförhandlingarna i lugnets tecken under ledning av byalagets ordförande Rolf Edström.
En diger verksamhetsberättelse vittnar om att byalaget ännu lever och aktiverar bybor och besökare. Byalaget bildades 1973 och detta är alltså det 37:e verksamhetsåret.
Vid årsmötet förrättades som vanligt många val och där kan nämnas att byalaget fick en ny ordförande. Ingegerd Granquist valdes enhälligt att efterträda Rolf Edström som efter tre år på posten avsagt sig omval. Övriga i styrelsen som stod i tur att avgå, Örian Gradin och Berit Norberg omvaldes liksom suppleanterna Hans-Ivar Karlsson och Ann-Chatrin Olsson. Kvar i styrelsen, valda för två år ifjol, är Anita Bohman och Mari Carlsson. Även i övriga val blev det omval på i stort sett samtliga poster.
Efter årsmötesförhandlingarna bjöds alla på kaffe och välsmakande smörgåstårta.


Årsmötet avhandlades som vanligt i lugnets tecken.

Foto: Rune Alfredsson

Påskutflykt till Hällvika

Påskdagen var det traditionell utflykt till Hällvika. Kaffe, saft, kakor, bullar och grillad korv fick man äta så mycket man orkade och ville. Massor av fina saker lottades ut och som vanligt en tipsrunda med många bra vinster.
Dessutom anordnades en barnskidtävling i form av en stafett där inte mindre än femton ungdomar och barn ställde upp livligt påhejade av anhöriga och alla andra närvarande. Där fanns förståss alla duktiga skidåkare från Vallen på plats.

 

 

 

2009

2011

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 20100103. Senast uppdaterad 20101226.