2012


 
Julfest 26/12
 

Foto: Bosse B

 
Julgrötskväll 14/12
Fredagkvällen ägnade ett 20-tal byalagare åt att samlas på Vallencia för att äta julgröt och skinka. Det har blivit något av en tradition att träffas någon dag före jul och tillsammans äta julgröt med skinksmörgåsar, julmust, kaffe och pepparkakor. Allt smakade utmärkt.
I år förhöjdes stämningen ytterligare när vi fick besök av årets Junselelucia med tärnor och några tomtenissar från barnkören Sångfåglarna. Ett mycket trevligt inslag som uppskattades av alla närvarande.
Junseles lucia 2012, Julia Harrysson med tärnor och tomtenissar bjöd på fina luciasånger.
 
Den goda gröten slukades snabbt av alla närvarande. Två av tärnorna i årets Junselelucia, Jennifer Henriksson och Josefin Hopkins kommer från Vallen och dom stannade förståss för att äta julgröt med oss på Vallen.
 
Adventsgudstjänst 9/12
Som traditionen bjuder fick vi besök av kyrkokören Oktaven andra söndagen i advent. Kontraktsprosten Nils-Erik Nilsson stod för gudstjänsten och vikarierande kantor Anita Nilsson ledde kören och spelade till psalmerna i ordinarie kantor Jennyanne Gradins frånvaro. En trevlig tradition med drygt tjugo närvarande. Efter gudstjänsten bjöds till väldukade kaffebord.

Foto: Bosse B
.

Trivselkväll 17/11
En lördageftermiddag i mitten av november träffades ett 20-tal byalagare för att bara umgås, fika och lyssna på trevlig durspelsmusik med familjen Fängström från Junsele. Amanda, Tina och Ivar underhöll med glada durspelsmelodier främst från våra trakter på cittra och durspel.

Tina, Amanda och Ivar i speltagen
 
 

Foto: Bosse B.
 

Surströmmingskalas 30/8
Nästan 40 personer bänkade sig i Vallencia när det bjöds in till surströmmingsmiddag näst sista dagen i augusti. God surströmming och mandelpärer, kaffe och kaka. Dessutom som vanligt lotteri med fina priser.
Koncentration Många burkar blev det
Granqvistbordet Söbergbordet
 

Foto: n´Bosse B.

   
 

Foto: n`Rune

   
Gudstjänst i Vallencia 12/8
Gudstjänst i Vallen mitt i sommaren är vi  inte bortskämda med men söndagsgudstjänsten den 12 augusti hade förlagts till Vallencia. Närmare 40 personer kom och fick lyssna till Martin Jönsson som ledde gudstjänsten och kantor Per-Ola Swing som spelade till psalmerna.
Efter gudstjänsten bjöds deltagarna på kaffe med smörgås och sommarbakelse av byalaget.
 

Foto: Bosse B.

   
Vandring till Tjälsbodarna 28/7
20 personer från när och fjärran besökte Tjälsbodarna och Kettlagruvan.
Där mottogs vi av två bopigor som välkomnade oss med koskällor och berättade lite
om gamla tiders fäbodliv. Största honnören till Gulli som trots sin aktningsvärda ålder
traskade de nära två kilometrarna till boern.
 

Foto: n`Rune

 

Foto: Bosse B

 
Vandring till Paviljongen 18/7
Det var 27 tappra själar som tog sig över berget.
I år var inte Hilda o Gulli äldst och yngst, men Hilda tog som vanligt täten över berget och Gulli och Knut vinkade av oss när vi gick. Yngste man på årets vandring var Svante 4 år och äldst?
Ja det vågade vi inte fråga. Det var i alla fall ovanligt många barn.
Nytt för året var de fina bänkarna som fixats och att det fanns en gästbok som vi alla skrev i.

Foto: Rigmor Kallner

 
 
Sommarfest med musikcafé 8/7
Traditionellt anordnar byalaget en sommarfest i semestertider där bofasta och hemvändare kan träffas för en stunds gemytlig samvaro. I år upprepades fjolårets succé med ett litet musikcafé med Kent Ingelsson och hans spelglada vänner. Denna gång hade han tagit med sig Marie Eriksson och Nils-Arne Nilsson och dom bjöd som vanligt på ett glatt underhållande och mycket uppskattat program av nästan 100 besökare. Lotteri, musikfrågetävling, allsång och mycket gott fika bjöds också till alla nöjda närvarande.

Byalagets ordförande Ingegerd fyllde år den här dagen och bjöds dagen till ära på blomsterkrans i håret, hurrarop och sång och slutligen en svängom med maken Bosse.
 

Foto: n´Bosse B

   

Midsommar i Vallen 22/6

Som vanligt samlades väldigt många för att fira midsommar med pyntning och dans kring midsommarstången. Där bjöds dessutom på kaffe, saft och kakor, lotterier för både stora och små, en loppis i mindre format och tipsrunda. Musiken till dansen sköttes som vanligt av Knut, Örian, Rolf och Niklas.
 
 

Vallens unga garde 30/5

Fyra starka och vältränade ungdomar från Vallen hjälpte till att bära upp
bordet som nu finns på Paviljongen, upp för det branta Bastuberget.
Fr.v. Dennis Hopkins, Josefin Hopkins, Jill Sjödin och Jack Sjödin.

Paus vid Kalle-torpet där man passade på att läsa lite om
historien om torpet och Kalle Sjökvist som var Jill och Jack Sjödins morfarsfarfar.
Välförtjänt fikapaus uppe vid paviljongen efter väl utfört arbete.
 

Valborgsmässofirande 30/4

Majbrasan var välfylld med friskt och färskt ris och ett 70-tal förväntansfulla samlades som vanligt nere i Bäckbacken för att hälsa våren välkommen med brasa, vårtal och vårsånger av välklingande kören Oktaven.
Det mesta gick helt enligt planerna förutom den jättestora rishögen som p.g.a. den kraftiga blåsten fick bli obränd. En lite mindre brasa drogs dock ihop i all hast och fick tjänstgöra som valborgs-mässobål. Ett klokt beslut av ansvariga för eldningen.
Vårtal och sånger fick vi lyssna till och fika med gott hembakat bröd, grillad korv och kaffe, saft fick vi också. Och så köptes det ju lotter som aldrig förr.
   

Påskträff 8/4

Som seden påkallar träffades ett stort antal Vållara och hemvändare på Hällviken för den traditionella påskträffen. Ett 60-tal samlades och som vanligt bjöds det på grillad korv, nykokt kaffe med gott fikabröd, tipsrunda, gissningstävling och lotteri.
Det var även ganska många som passade på att pröva fiskelyckan med varierande resultat.
   
 

Trivselkväll 30/3

Den 30 mars ordnades trivselkväll på Vallencia. Inga Lif från Junsele hade bjudits in för att visa sina fina diabilder med motiv av alla sorters blommor och även en del bilder av människor från förr. Närmare 20 personer som även bjöds på kaffe hade infunnit sig.

 
 

Årsmöte 18/3

Den 18/3 hölls byalagets årsmöte på Vallencia. Ett 20-tal byalagsmedlemmar hade hörsammat kallelsen och fick förutom sedvanliga årmötesförhandlingar även vara med om uppvaktning av två duktiga skidåkarungdomar från Vallen. Jack Sjödin och Josefin Hopkins hade helgen innan deltagit i Folksam cup, en rikstäckande skidtävling med deltagare från hela Sverige där Jack och Josefin som Junsele IF:s representanter uttagits i Ångermanlands trupp. Nu fick dom av byalaget mottaga en liten minnesgåva och hyllades av Vallens byalag.

 

 

2011

2013

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 20120326. Senast uppdaterad 20130216

.