2014


 
Julfest 26/12
Traditionell julfest med tomte, julklappar, lekar kring julgranen och fika med julkakor var det som vanligt på Vallencia. I år var det återigen Gittans och Ivars barn och barnbarn som åtagit sig att anordna tillställningen. Stort tack till dessa som kommer hem till Vallen och fixar detta,
Ett femtiotal hade samlats och hade en riktigt fröjdefull eftermiddag.

   
   
 
 
 

Foto: Bosse B.

 
Luciafirande 12/12
Vi fick fint besök av Junseles lucia Ellen Lindgren och hennes tärnor och småtomtar när de kom till Vallen och Vallencia dagen innan luciadagen.
Vi bjöds på flera fina sånger som framfördes på ett fint och stämningsfullt sätt av skönsjungande flickor i luciatåget.
Vi i Vallen gladdes förstås extra att få se en flicka från Vallen, Jill Sjödin, i luciatåget.
Efter underhållningen intogs en jättegod jultallrik med julens alla läckerheter med efterrätt och kaffe.
Drygt 30 personer fanns på plats denna kväll.
   
   
   
   

Foto: Bosse B.

 
 
Adventsgudstjänst 7/12
Andra advent har sen många år varit vikt för adventsgudstjänst i Vallen. Så även i år när Vallencia besöktes av Junsele församlings präst Gunilla Fluur och kyrkokören oktaven. Drygt 40 personer infann sig och förutom andlig spis i både tal och sång bjöds de närvarande på kaffe med både smörgås och kakor. 
 
   
   
 

Foto: Bosse B.

   
   
Bror Rosins dag 9/8
Fullkomlig succé blev det när byalaget anordnade en Bror Rosindag på Vallencia. Närmare femtio av Brors snidade träfigurer hade samlats ihop och ställdes ut i Vallencia. Ändå var det nog en bråkdel av vad Bror producerade under sin levnad. Över hundra besökare under de tre timmar utställningen varade. Speciellt kul var det också att inte mindre än fem av Bror Rosins brorsbarn också hade tagit sig till Vallen och deltog i arrangemanget.
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Flera bilder från utställningen
 
Vandring till Gruvan 26/7
Den stekande sommarvärmen gjorde nog att inte många vågade eller ville ge sig ut på den krävande vandringen till Tjälsbodarna. Endast tre tappra hade infunnit sig och dessa tre bestämde sig för att göra en förkortad tur, endast till Kettlagruvan.
 
 

Foto: Bosse Bohman

 
Bastubergsvandring 17/7
Byalagets aktiviteter duggar tätt den här perioden. Några dagar efter musikcaféet var det dags för vandringen upp till paviljongen och Kalle-torpet. Inte lika många deltagare i år som tidigare men dom som deltog gjorde det med hjärtans lust och fick njuta av den storslagna utsikten från Bastubergets topp.
Ganska stor supporterskara vid Vallencia innan avgång. Nordgaards ättlingar var nog i majoritet på årets vandring.
   
   
Sedvanligt gruppfoto är självklart när man nått Paviljongen Gott med en macka efter en hård etapp.
Mats Andersson hänfördes nog av utsikten Torbjörn Myrholm testade gränserna (lite försiktigt).
Skönt med vilbänken på toppen. Snart framme efter väl förättat värv.
 

Foto: Bosse B.

   
Musikcafè, sommarfest 13/7
Nu har äntligen sommarfesten på Vallen gått av stapeln. Även i år arrangerad som ett musikcafé en härligt varm och skön söndagkväll. Musikanterna som underhöll oss var Wästlaget, en kvartett glada, gemytliga herrar som passerat tonåren för ett antal år sedan.
Närmare 100 personer infann sig, mestadels utflyttade Vållbor och deras barn och barnbarn.
Det gick inte att ta miste på glädjen och nostalgin när alla fick träffa gamla barndomskamrater som man som barn lekt och umgåtts med på Vallen men kanske inte sett på flera decennier.
   
   
Adolf och Hilma Myrholms ättlingar var så många att dom knappt ryms på en bild. Det gäller att komma ihåg att mata sina små.
Ingen fest på Vallen utan a´Gulli å n`Knut Medlemmarna i Wästlaget fick också en välförtjänt paus. Fr.v. Birger Brorsson, Sven-Åke Carlsson, Nils-Arne Nilsson och liggande Tryggve Grundström
Mycke snack om gamla tider både före och under festen. Så här glad blir man om man får en byalagskeps.
Ordförande Ingegerd hade fullt upp hela tiden. Här får hon hjälp av en av de trogna gästerna på byalagets arrangemang, Rigmor Kallner. Fyra bardomskompisar som fick sig en pratstund.
Fr.v. a´Sonja i Abrams, a´Kajsa i Adolf Myrholms, a´Ulla i Sixtens å a´Sonja i Ebbas.

Foto: Bosse Bohman

 

Midsommarafton i Vallen 20/6

Alltsedan man slutade med ett mer familjärt midsommarfirande i centralorten har Vallen varit den centrala platsen i Junseleområdet för midsommarfirare som vill blomsterpryda och dansa kring en midsommarstång. Även i år lockade arrangemanget c:a 150 deltagare som förutom dansen kring stången bjöds på lotterier, tipsrunda, fika och allmänt gemyt.
Även om temperaturen var låg så klarade vi oss från regn och värmen hölls ju uppe med aktiviteterna.
 

Med säkra lottköpare gick lotterna åt som smör i solsken.  
Stora förväntningar inför dansen kring stången Kaffe och saft med hembakade kakor lockade de flesta
Kön till kaffeserveringen ringlade lång hela tiden Även de yngsta var med i smyckningen av stången
Håkan får instruktioner av en lite yngre kompis inför dansen kring midsommarstången Knuts kvintett stod för musiken
Som vanligt var Knut Granquist ledande dragspelare. Små svansar hava de
Men ej öron  
Inte ens en ilsken mygga som stuckit nära ögat kunde stoppa Zacharias från att åka till Vallen och dansa kring midsommarstången Några regnstänk skrämde deltagarna in i Vallencia när det var dags för dragning i lotterierna.

Foto: Bosse Bohman

 

Valborgsmässofirande 30/4

Vi firade traditionell valborgsmässoafton på "Brända tomten" med brasa, vårtal och förstås traditionella vårsånger framförda av kören Oktaven under ledning av Jennyanne Gradin.
Trots det lite gråmulna vädret med snöslask i luften (dock uppehåll hela tiden vi var där och perfekt väder för eldning) hade närmare hundra personer samlats som dessutom fikade, köpte lotter, åt grillad korv och hade mycket trevligt tillsammans.
 


 

 

 

 

Foto: Bosse Bohman

 

 

Påskutflykt 20/4

I år inföll ju påsken ovanligt sent vilket fick till följd att Betarsjöns is inte medgav någon utflykt till Hällvika. Byalaget med ordf. Ingegerd i spetsen finner dock alltid på råd och flyttade helt enkelt årets påskutflykt till "brända tomten" nere i Bäckbacken.
Trots att solen lyste med sin frånvaro var det inget fel på humöret på de dryga 50-tal som samlades och umgicks ett par timmar. Man umgicks, käkade korv, gick tipsrunda, köpte lotter, drack kaffe.
I år hade tipsrundan björntema och inte mindre än fem stycken lyckades pricka in alla rätt.
 

   
   
   

2013

2015

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 20140420. Senast uppdaterad 20141229.

.