2015


 
Julfest 26/12
Julfest som vanligt på Vallencia annandag jul med dans kring granen, julklappar, godis till alla barn och så fika med tårta förståss. Ett 50-tal barn i alla åldrar hade samlats och hade festligt värre.
 
   
   
   
   
 

Foto: Bosse Bohman

   
 
 
Adventsgudstjänst 6/12
Som traditionen bjuder avhölls adventsgudstjänst 2:a advent på Vallencia. Drygt trettio hade hörsammat kallelsen där församlingens präst och sångkör medverkade med det andliga innan alla bjöds på ett välfyllt fikabord med hembakade kakor.
 
 
   
   
 

Foto: Bosse B.

   
Bastubergsvandring 16/7
24 tappra vandrare gav sig i år ut på vandringen från Vallencia, uppför Bastuberget till Paviljongen. Efter en kort vila med fika och välbehövlig dryck fortsatte man stigen förbi "Kalle-torpet" och vidare ner till Söbärgä och därifrån följde man landsvägen tillbaka till Vallencia. Där väntade Ingegerd och Bengt med nygrillad korv och läskande dricka.
 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Foto: Bosse Bohman

 
Musikcafé 12/7
100 personer, dvs. fullsatt på Vallencia, och en hög stämning när byalaget bjöd in till musikcafé. Lite av en tradition har det också blivit att Westlaget med Sven-Åke Karlsson, Nils-Arne Nilsson, Birger Brorsson och Tryggve Grundström står för underhållningen på detta evenemang. Glada spelemän gör ju att humöret blir på topp hos alla närvarande. Allsång, lotterier, sång av Signe och gott kaffe med ännu godare tilltugg gjorde att nog alla tyckte att det blev en lyckad kväll.
 
   
   
Adolf Myrholms jäntern infann sig som vanligt Liksom a´Ulla i Sixtens med dotter
  En glad speleman, Sven-Åke Karlsson
  Storfrämmande ända från Terrsjö
  Knut och Gulli på plats förståss

Foto: Bosse Bohman

 
Midsommar 19/6
Midsommarfirande på Vallen har blivit en nästan oslagbar tradition. Även i år var det över 100 personer som samlades för en stunds trevlig samvaro med smyckning av midsommarstången, dans kring densamma, fika, lotterier och allmänt "mingel". I år gästades vi dessutom av besökare från både Kanada och Tyskland. Ett mycket uppskattat evenemang som lovordas av alla närvarande.
 
   
   
   
   
   
   
   
   

Foto: Bosse Bohman

 
Sista april 31/4
Som vanligt samlades många vid brasan för att fira in vårens ankomst. Trots ett ihållande regn var det närmare 70 personer på plats för att lyssna på vårsånger med kören Oktaven, vårtal av byalagets ordförande Ingegerd Granquist, äta grillad korv, fika och allmänt umgås en stund.
Innan Oktaven sjungit klart var brasan i stort sett nerbrunnen.
   
Kören Oktaven sjöng av hjärtans lust som vanligt. Janne och Jack kan konstatera att braständningen gick utmärkt trots regnet.
Inte ens ett strilande vårregn kan hålla Britt-Marie och Lena borta från sista aprilfirande på Våll´n. Många samlades kring både kaffepannan och korvgrillen.
  Ordförande Ingegerd höll som vanligt vårtalet

Foto: Bosse B

 
Påskutflykt 5/4
I år kunde vi samlas på Hällvika för den traditionella påsksammankomsten. Som vanligt hade vi tur med vädret och solen visade sig från sin bästa sida de dryga två timmar vi var samlade där.
Ett 50-tal personer trivdes alldeles ypperligt med korvgrillning, fika, lotterier, gissningstävlingar, småprat och inte minst skidtävlingen där byalagets ordförande Ingegerd Granqvist utmanat Vallens storskidåkare Jack Sjödin.
Ingegerd fick dock se sig besegrad av Jack trots att hon fick ett rejält tilltaget försprång i starten
   
   
 

Årsmöte 14/3

Årsmöte som brukligt är på Vallencia. Som vanligt mötte ett 10-tal personer med intresse för byalagets fortlevnad upp (varav hälften ingår i styrelsen). Val och annat som ska tas upp på årsmötet togs upp och beslutades om utan några större diskussioner. Efter mötet bjöds alla på kaffe och tårta.

 

2014

2016

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 2001. Senast uppdaterad 20151229