2018


 
Adventsgudstjänst 9/12
 
Traditionell adventsgudstjänst 2:a advent med deltagande av Oktaven, Gossarna och kyrkoherde Börje Viklander. Ett 40-tal hade hörsammat kallelsen och efteråt bjöds på kaffe med goda julkakor.
 
 
   
 
Officiell julgranständning 28/11
 
Musikcafé med "Fyra nyanser av grått" 15/8
 
En av byns utflyttade musikaliska människor, Alf Granqvist, anordnade musikcafé med sin grupp "Fyra nyanser av grått". Mycket trevligt med bra musik och fika inför nästan 50 åhörare.
 
 
   
 
Bastubergsvandring 12/7
 
Årets vandring upp till Bastuberget lockade ca. 25 deltagare. Nytt för året var att man även gick till Mjölkstensberget eftersom Bosse och Ingegerd röjt upp stigen dit och kånkat en stege upp på berget så man kunde klättra ända upp på mjölkstenen för att avnjuta utsikten över sjön och byn därifrån. Som vanligt gick man till Paviljongen och förbi Kalle Sjökvists-torpet.
   
   
   
   
   

Foto: Bosse Bohman

 
Musikcafè 8/7
 
   
   
   
   
   
   

Foto: Bosse Boman m.fl.

 
Midsommar 22/6
Som vanligt lockade midsommarfirandet på Vallen många besökare. Drygt 100 personer, från 3 till 97 år kom för att dansa in midsommar, trots kallblåst och lite mulet.
Det dansades kring den blomster- och lövsmyckade midsommarstången, fikades av det välfyllda bordet med hembakade kakor, köptes lotter och man hade det allmänt trevligt.
   
   
   
   
   
   

Foto: Bosse Bohman

 
Valborgsmässofirande 30/4
I år bröts traditionen med majbrasa på brända tomten nere i bäckbacken. p.g.a. den snörika vintern fick årets firande flyttas upp till Vallencia, utan brasa men med en liten gemytlig eld. Mycket folk (ett 100-tal) samlades trots det och hade en trivsam kväll i strålande väder. Som vanligt bjöds det på kaffe med tilltugg, grillad korv och lotteri. Vårtal hölls som vanligt av ordf. Ingegerd och kören oktaven sjöng som traditionen bjuder in våren med sina fina stämmor.
   
   
   
   
 
Årsmöte 3/3
I år hade 15 stycken hörsammat kallelsen till årsmöte. Mötet förflöt i lugnets tecken och inga kontroversiella frågor dök upp. Efter mötet bjöds på kaffe och smörgåsar.
   
   
 

2017

2019

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 2001. Senast uppdaterad 20181210.