2019


 
Adventsgudstjänst 8/12
Den sedan många år traditionella adventsgudstjänsten i Vallen hölls som vanligt den 2:a advent. I år under ledning av präst´n Marthin Jönsson och med sång av körerna Oktaven och Gossarna under ledning av kantor´n Jennyanne Gradin.
Ett trettiotal hade letat sig dit och det bjöds på kaffe efter gudstjänsten.
   
   
   
   
   
   
 
Julgranständning 28/11
 
   
 
Bastubergsvandring 18/7
Det blev nog nytt rekord i antal deltagare i årets bergsvandring. Drygt 30 stycken tågade från Vallencia när ordförande Ingegerd gav klartecken för avmarsch.
Som vanligt gick man från Vallencia över sågbäcken och tog sig an den branta stigningen uppför Bastuberget. Väl uppe blev det en välbehövlig rast vid "paviljongen" medan några gjorde en avstickare till Bastubergets högsta punkt, drygt 300 möh. Sen fortsatte man förbi Kalletorpet och gjorde en avstickare upp till Mjölkstensberget och passade på att njuta av utsikten över byn från mjölkstenen.
   
   
   
   
   
 

Foto: Bosse Boman

 
Sommarfest/Musikcafè 14/7
Som vanligt var det smockfullt (100 pers) på Vallencia när byalaget bjöd in till den sedvanliga sommarfesten/musikcaféet. Även i år var det Ramzel som stod för underhållning i form av musik. I övrigt hade ordförande Ingegerd klurat ihop ett trevlig och varierat program med musikquiz, allsång, lotterier och naturligtvis jättegott fika
   
   
   
   
   
   

Foto: Bosse Boman

Midsommarafton 21/6
Som vanligt firades midsommar på Vallen. Nästan 200 personer samlades vid Vallencia och lövade midsommarstången, dansade, fikade kaffe, saft och hembakade kakor. Gick tipspromenad och köpte lotter. Ett strålande solsken bröt fram lagom till starten och alla, både stora och små, unga och gamla trivdes.
 
   
   
   
   
   
 
Valborgsmässoafton 30/4
Som vanligt firades vårens ankomst sista april på Vallen. I år kunde vi hålla till nere i bäckbacken och tända brasan.
Drygt 100 personer hade samlats och fick gott fika, grillad korv, lotteri, vårtal av byalagets ordförande Ingegerd och inte minst körsång av Oktaven som sjöng de traditionella vårsångerna som hör till valborgsmässoafton.
   
   
   
 
Förberedelser för majbrasa 26/4
En dag i slutet av april träffades ett glatt gäng för att förbereda inför sista april med säkerhetseldning kring brasan, utsättning av bord och bänkar för besökarna och efteråt bjöds alla på gott fika av Totti och Örian.
 
 
Instruktion i krattning inför intresserade deltagare. Efteråt behöver man ju pusta ut.
   
Årsmöte 2/3
Årsmötet 2019 hölls som vanligt på Vallencia. I år hade 14 st intresserade mött upp och årsmötesförhandlingarna förflöt som tidigare år lugnt och värdigt under ledning av ordf. Ingegerd och sekreterare Örian.
Efter årsmötet bjöds de närvarande på varm korv med bröd och saftsamt kaffe med mycket god kaka.
 
 
 
 
 
 
   

2018

2020

 
Denna sida skapades av Junselevallens byalag 2001. Senast uppdaterad 20191210.